Rockstar battle tussen de grootte

Een echte battle, begonnen aan het einde van de jaren 60 en heeft een decennia geduurd. Eddy vs Roger. 2 Belgische kemphanen op de fiets. Eddy heeft natuurlijk meer gewonnen, maar Roger kon er ook wat van. Hij won 177 wedstrijden, waarvan veel in het voorjaar. Eddy was iets veelzijdiger en schreef ruim 525 wedstrijden op zijn naam, een record wat vandaag nog steeds staat. Maar de battle in de wedstrijden waren uniek. Misschien krijgen we deze gevechten in de toekomst nog wel met Mathieu van der Poel & Wout van Aert. 

Eddy Merckx

De Beethoven van de ronde,  De zwarte van Tervuren, en het bekendst de Kannibaal. Édouard Louis Joseph, baron Merckx. 

Eigenlijk de grootste en meest succesvolle wielrenner allertijden. Won 5 keer de Tour, 5 keer de Giro én de Vuelta. Winnaar van talloze klassiekers als Milan San Remo (7x), Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix, Liège Bastogne Liège en de Ronde van Lombardije én 3x keer wereldkampioen. Won 525 wedstrijden in zijn carierre, bizar.

Roger de Vlaeminck

De zigeneur. Door Rik van Looy benoemd als grootste talent en de enige echte klassieker-rijder van zijn generatie. Maar hij had nog een bijnaam, die eigenlijk meer vertelde. Monsieur Paris Roubaix, samen met de Bom van Baalen (Tom Boonen). Fier staan ze alleen bovenaan met 4 overwinningen in de Hel van het Noorden. 

Roger was een heerser in het voorjaarsseizoen, met in totaal 257 overwinningen in 15 jaar wielercarriere.

Brooklyn_01
Faema_01
Faema_03
Faema_02
Faema_01
Faema_05
Faema_04
Brooklyn_02
Brooklyn_03
Brooklyn_01
Brooklyn_05
Brooklyn_04

Wil je deze poster kopen? Dat kan!
Stuur een e-mail naar hello@studiogrinta.com met
daarbij de gewenste poster en formaat.

Want to buy this poster? You can!
Send a email to hello@studiogrinta.com and
describe the poster and size you want.