Historisch gezien de aller beste

Die verhalen van vroeger, misschien een tikkeltje aangedikt en geromantiseerd maar daardoor niet minder mooi. De coureurs die beter waren dan anderen. De sterkste, taaiste, gevreesde, gesoigneurde, charismatische, de slimste. Je kent hem wel. De mannen met echte Grinta. Dit zijn de legendes die koers hard konden maken, er een levensstijl om heen creëerde en alles deden met de absolute passie voor de tweewieler. 

CyclingLegends

tour de france - 5x   •   giro d'italia - 5x   •   vuelta a españa - 1x
milan san remo - 7x   •    tour of flanders - 2x    •   paris roubaix - 3x   •   liege-bastogne-liege - 5x

Kannibaal_2

De Beethoven van de ronde,  De zwarte van Tervuren, en het bekendst de Kannibaal. Édouard Louis Joseph, baron Merckx. 

Eigenlijk de grootste en meest succesvolle wielrenner allertijden. Won 5 keer de Tour, 5 keer de Giro én de Vuelta. Winnaar van talloze klassiekers als Milan San Remo (7x), Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix, Liège Bastogne Liège en de Ronde van Lombardije én 3x keer wereldkampioen. Won 525 wedstrijden in zijn carierre, bizar.

Coppi_2

Ga terug naar de jaren voor en nét na de Tweede Wereld Oorlog. Wie was er dominant? Il Campionissimo. Meneer Coppi. Een echte allrounder, sterke klimmer, tijdrijder en sprinter. Won de Giro 5 keer, de Tour 2 keer en werd Wereldkampioen. Oja, won ook nog een de Ronde van Lombardije, Milan San Remo, Parijs Roubaix en La Flèche Wallonne.

AlfredoBinda_2

Heard of him? You should. He was a cyclist in the 20s and 30s. He was the first one to win the Giro d'Italia five times, three-time world champion, won Milan San Remo twice and the Giro di Lombardia four times. After his cycling career he managed the team of Fausto Coppi, Gino Bartali and Gastone Nencini. 

MiguelIndurain_2

Where do you start with the Big Mig. Everybody has seen his curly hair and brownish skin. This guy is one of the best riders in the peleton. He won the Tour de France from 1991 to 1995, won the Giro d' Italia twice and a lot of other races among Volta a Catalunya, Paris Nice, Critierium du Dauphine and so on, so on. 

GregLemond

Greg. L'American of LeMonster. Wat jij wilt. Hij was de eerste niet-Europeaan die de magische Tour de France op zijn naam schreef. Niet 1 keer, zelfs 3 keer. Gek genoeg won hij in totaal maar 5 etappes. Niet bar veel. Dat maakte hij dan weer goed door 2 keer wereldkampioen te worden (1983, 1989) en de Critérium du Dauphiné, Tour de l'Avenir en de Super Prestige Pernond Internationaal op zijn naam te schrijven. 

Tof feitje, hij is de laatste Tour-winnaar die de Tour heeft gewonnen in het wereldkampioen tricot.  

SeanKelly

A winner of nine monuments and 193 professional races. The most successful road cyclist of the 80's. He won Paris-Nice seven yeas in a row, the Vuelta a España, Milan San Remo, Paris Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, Giro di Lombardia, GentWevelgem and of course the World Cup. 

MarcoPantani

Ahhr. Een van de beste klimmers van zijn generatie. Won de Giro & Tour de France in hetzelfde jaar (1998). Met zijn kale kop, de bandana wuivend in de wind en het ringetje in zijn oor. De piraat, ofwel 'Il Pirata'.

Pantani gooide op de klim altijd de gashendel open en was een van de meest agressieve klimmers. Hetgeen wat hem veel liefde van de fans opleverde. Helaas overleden in 2004, Riposa in Pace †

loading

Wil je deze poster kopen?
Dat kan! Een poster bestellen gaat via e-mail,
waarbij je aan kunt geven welk formaat je graag wilt.

bicycling_black
cyclingbe_black
COIS_black
litp
LSRF
illmagistrale

Fietsillustraties met oog voor detail, liefde en historisch besef. Van casual fiets kleding tot een tof kader aan je muur, als er maar gevoel en een snufje liefde in zit. Studio GRINTA, een ontwerpbureau van Robin Bierens (Vlijmen, Nederland).

© 2021  Studio Grinta