LeBaroudeur_logo_2

Le Baroudeur

Een gerenommeerd blog in nog nét niet, het fietsland #1 in de wereld (schijnbaar doet Denemarken het beter maar soit). WielerFlits bestaat inmiddels al 10 jaar en brengen iedere dag het laatste nieuws op jouw kantoor, woonkamer, slaapkamer en toilet.

Een beetje in de luwte, niet voor of tijdens de Tour de France maar daarna. Tijdens de Binckbank Tour heeft Wielerflits (14–08–2018) het wereldkundig gemaakt. Een nieuwe website maar ook een nieuwe identiteit. Ze hebben gekozen voor een niet cliché wielerlogo. Denk hierbij aan fietselementen of een re-design van de wielrenner uit het oude logo. En dat juich ik toe.

Het nieuwe logo behoudt zijn zwart & gele kleur, wat het vorige logo ook had. Maar nu is het een abstracte vorm. Je kunt het zien als een opgaande weg en ook als een flits. Als je je scherm draait wordt het een W. Leuk bedacht. Maar is dit nou alles? Wat is verder het verhaal? Hoe gaan ze verder communiceren?

Maar dan nu mijn bescheiden maar toch kritische mening. Voor mijn gevoel is de poging tot de nieuwe identiteit niet ver genoeg uitgewerkt en uitgedacht. Het blijft een beetje een oppervlakkig. We hebben het over gepassioneerde journalisten die wielernieuws brengen en gevoel hebben voor de pen. Het wielrennen heeft de wereld al zoveel gebracht. Denk aan legendarische wedstrijden, coureurs, quotes, commentatoren en unieke persoonlijkheden. Waarom niet die gedurfde uitspraak, waarom niet spelen met taal? Waarom ga je niet op de typografische tour? We hebben het over tekstschrijvers.

LeBaroudeur_logo

DOELGROEPEN

Om de bezoeker aan te spreken, moeten we wel weten met wie we te maken hebben. Natuurlijk hebben we het over mensen die iets met de sport hebben. Maar dan heb je nog steeds een vrij brede doelgroep, al kun je deze wel gemakkelijk onderverdelen in een aantal categorieën

LeBourdeur_cyclingcap

Wielertoerist
De fietser die met mooi weer, de fiets uit de schuur trekt. Geniet tijdens zijn rit van een pilsje, appeltaart of een bitterbal. Want fietsen moet gezellig zijn en ik heb het verdiend, lees ik heb er voor gesport. Kijkt iedere zomer de Tour de France voor de mooie kiekjes en voor Nederlands succes. Houdt van luchtig, humor en niet té diepgaand. Stemt zijn TV dan ook s’avonds af op Tour du Jour en misschien de Avondetappe. Zal de website vaker bezoeken als de Nederlanders het goed doen in de Tour. 

Alleskenner
Of het nu voorjaar, grote rondes zijn of het veldrijden. Als het 2 wielen heeft en er komt geen motor bij kijken, kijken ze. Alles is mooi aan de sport, niet alleen de historie maar ook de hardheid van de koers. Kijkt graag de Avondetappe en Viva la Velo op één avond. Kan zomaar de amateur zijn die nét niet doorbrak en een wrok voor het leven heeft. Als je vraagt wat ie dit weekend gaat doen, zal het altijd bestaan uit zelf fietsen en fietsen kijken. Zal dus ook altijd over de wielersport praten bij familie, vrienden en collega’s. Sommige noemen het een obsessie.

Mensen uit het vak
Soigneurs, mechaniekers, masseurs, ploegleiders én natuurlijk de wielrenner zelf. Dit zijn de mensen in het vak, zij volgen alles op de voet. Transfers, wedstrijdverloop, gebeurtenissen in het peloton, persconferenties en de soms (niet)gewaardeerde kritische meningen van oud profs. Om goed te zijn in je vak, moet je nieuwsgierig, geïnteresseerd en vooral bezig zijn met je beroep. Zal dus niet voor de roddel gaan maar voor diepergaande materie. 

LeBaroudeur_foto
LeBourdeur_businesscard1
LeBourdeur_businesscard2
LeBourdeur_poster

Brand story

Je kent ze wel, de ‘standaard’ sportjournalisten. Die journalisten die vooral vrienden maken in het wielerpeloton, die de belangrijke kritische vragen achterwege laten om maar niet op de kleine tenen te staan. Die journalisten, die bang zijn om op de blacklist te komen, om als rode lantaarn te eindigen. Wij niet. 

Wij willen reuring, strijd en soms dat ongemakkelijk gevoel als je nét te ver bent gegaan. We zullen daarom ook geen vraag uit de weg gaan, want wij geloven in diepgaande én objectieve journalistiek. Wielrennen is voor ons niet alleen maar romantiek. Het is keihard en meedogenloos. Net als journalistiek.

Daarom blijven wij observeren, graven, analyseren en infiltreren op die manier die de wielerwereld niet kent. Wij gaan verder waar andere stoppen.

LeBaroudeur

LeBourdeur_shirt
LeBourdeur_magazine
LeBourdeur_poster2
LeBourdeur_businesscard3
LeBourdeur_envelope
LeBourdeur_paper
LeBaroudeur_logo